page

သင္နွစ္သက္ရာ အေရာင္ ျဖင့္ေရြးခ်ယ္ၾကည့္ရူနိုင္ပါသည္

Tuesday, August 7, 2012

က်န္းမာေရးအသိလြဲေနမွဳမ်ား (က်န္းမာေရးအသိအျမင္)

ညခ်စ္သူ | 12:38 AM |
ညခ်စ္သူ | 12:38 AM |




Best Blogger Tips
Share


က်န္းမာေရးနဲ႔ပက္သက္လို႔ အမ်ားလက္ခံသိရွိထားတဲ့ အခ်က္နဲ႔ တကယ့္အျဖစ္မွန္တို႔ဟာ ကြဲလြဲေနတတ္ပါတယ္။ ေအာက္ေဖာ္ျပပါ အေမး၊ အေျဖမ်ားကို ၾကည့္လိုက္ရင္ အထင္နဲ႔ အျမင္ ကြဲျပားျခားနားေနတာကို သိရွိနားလည္ သြားႏိုင္ပါတယ္။

လက္ဆစ္ေတြကို ခ်ိဳးဖန္မ်ားရင္ အဆစ္အျမစ္ေရာင္ေရာဂါ ျဖစ္တတ္တယ္။
မဟုတ္ပါဘူး။ လက္ဆစ္ေတြကို ခ်ိဳးလုိက္တဲ့အခါ ဂြၽတ္ခနဲ၊ ဗ်စ္ကနဲ ျမည္သြားတာက အ႐ိုးမ်ားအၾကားမွာ ပိတ္မိေနတဲ့ ဓာတ္ေငြ႔ေတြ ထြက္သြားလို႔ အသံျမည္ရျခင္းသာ ျဖစ္ပါတယ္။ အ႐ိုးၾကားက အခိုးအေငြ႔ေတြ ထြက္သြားလို႔ ေပါ့ပါးေတာင္ သြားပါေသးတယ္။

ဆံပင္၊ အေမႊးအမွင္ေတြကို မၾကာခဏ ရိတ္ေပးရင္ ဆံပင္၊ အေမႊးအမွင္ေတြ သန္လာတတ္ပါတယ္။
မဟုတ္ပါဘူး။ ကတ္ေက်းနဲ႔ဆံပင္ေတြကို ျဖတ္ခ်လိုက္သလိုပါပဲ။ ဆံပင္နဲ႔ အေမႊးအမွင္ေတြကို ရိတ္ေပးေနတာဟာ ငုတ္စကေလးေတြ တိုသြား႐ံုသက္သက္ပဲ ျဖစ္ေစပါတယ္။


အိပ္လြန္းအားႀကီးရင္ ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္သြားတတ္တယ္။
မွားပါတယ္။ က်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ေနသူေတြဟာ အလြန္အမင္းအိပ္ေနေလ့ မရွိပါဘူး။ အိပ္ရာထဲမွာ အစြဲအၿမဲအိပ္ေနေလ့ ရွိသူေတြဟာ သူတို႔မွာ ေရာဂါတစ္ခုခု စြဲကပ္၀င္ေရာက္ေနတဲ့ လကၡဏာကုိ ျပေနပါတယ္။ ဖ်ားနာလို႔ ေသာ္လည္းေကာင္း၊ စိတ္က်ေ၀ဒနာ ခံစားရလို႔ ေသာ္လည္းေကာင္း အိပ္ရာထဲမွာ မထတမ္း အိပ္ေနၾကျခင္းသာ ျဖစ္ပါတယ္။

ႏွာေခ်ခ်င္လ်က္သားနဲ႔ ႏွာမေခ်ဘဲေအာင့္ထားရင္ အႏၲရာယ္ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
မွန္ပါတယ္။ ႏွာေခ်ခါနီးမွ ႏွာမေခ်ဘဲ ေအာင့္ထားလုိက္ရင္ တိုးထြက္သြားမယ့္ ေလေတြ၊ ႏွပ္ေတြ၊ သလိပ္ေတြဟာ အလြန္ႏူးညံ့သိမ္ေမြ႔တဲ့ နားအစိတ္အပိုင္းေတြဆီကို ေရာက္သြားပါတယ္။ နားနဲ႔ပက္သက္တဲ့ ကူးစက္ေရာဂါေတြ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ ျဖစ္ေတာင့္ျဖစ္ခဲ တစ္ခါတစ္ရံမွာ နားပင္းသြားတဲ့အထိ ျဖစ္သြားႏိုင္ပါတယ္။

ခ်က္ျပဳတ္ၿပီး မုန္လာဥနီက ဘယ္လိုလုပ္ၿပီး ေဆးဖက္၀င္အာနိသင္ေတြ ျဖစ္လာရသလဲ။
လူအမ်ားစုက ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ေတြကို အစိမ္းလိုက္စားမွ ပိုေကာင္းတယ္လို႔ ေျပာတတ္ၾကပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ အာရ္ကင္ ေဆးတကၠသိုလ္မွ ေလ့လာေတြ႔ရွိခ်က္ေတြအရကေတာ့ မုန္လာဥနီေတြကို ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ရင္ အာဟာရဓာတ္ပိုၿပီး ထက္ျမက္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။
မုန္လာဥနီေတြကို ခ်က္ျပဳတ္လုိက္တဲ့အခါ အပူဓာတ္ရသြားလို႔ မုန္လာဥနီေတြရဲ႔ အမွ်င္ေတြဟာ ႏူးညံ့ေပ်ာ့ေျပာင္း သြားပါ တယ္။ အမွ်င္ေတြေပ်ာ့ၿပီး ေလ်ာ့ရဲသြားေတာ့ ဖီေနာလစ္ဓာတ္ေတြဟာ ဥနီရဲ႕ ကလာပ္စည္းေတြမွ ပိုမိုထြက္ခြင့္ရသြားပါတယ္။ ဖီေနာလစ္ဓာတ္ေတြ ပိုထြက္လာလို႔ ေသြးသန္႔ေစတဲ့ အာနိသင္ေတြ ပိုမိုရရွိလာတာ ျဖစ္ပါတယ္။

ဒါေၾကာင့္ မုန္လာဥနီကို အစိမ္းလုိက္ စားတာထက္ ခ်က္ျပဳတ္စားတာက ပိုၿပီး အက်ိဳးမ်ားပါတယ္။

http://myanmarthway.blogspot.com/

Share

No comments: